ATC-COMM

ATC-COMM.COM

 
 

LPE EXAMEN

Voor het afnemen van de LPE maakt ATC-communication gebruik van een geheel vernieuwde test die erkend is met Approval number DK.LAB.017 in o.a alle EASA landen waaronder Nederland. ATC-Communication heeft intussen ruim 4500 vliegers getest van ballonvaarder, sportvlieger tot captains uit de grote luchtvaart met zeer goede resultaten. Voor ATCO' s (verkeersleiders) en Aeronautical Station Officers, bv havenmeesters bieden eij de ATCO LPE.

Het LPE kost €154,- en vindt online plaats op een zelf te bepalen tijdstip. Je hebt een computer nodig die aangesloten is op het internet + een webcam en een microfoon (zitten in de meeste laptops standaard ingebouwd). Voorafgaand aan het LPE moet je een kopie van het paspoort uploaden die wordt gebruikt voor identificatie. Tijdens het LPE krijg je een luchtvaart gerelateerd interview en je moet vooraf opgenomen vragen beantwoorden. Tijdens het LPE moet de kandidaat aantonen dat hij/zij voldoende kan communiceren in de Engelse taal in een luchtvaart omgeving. Het minimum niveau dat moet worden behaald is ICAO Level 4. De ervaring leert dat nagenoeg iedereen in een keer het vereiste niveau haalt. 

Hoe gaat de test in z'n werk:

1. Vanuit de database komen er 3 luchtvaart thema afbeeldingen op het scherm. Gebruik zoveel mogelijk woorden om te beschrijven wat je ziet.

2. Beantwoord de vragen van de online interface. Door een "virtual interviewer" zullen verschillende vragen gesteld gaan worden. Je selecteert zelf wanneer de vraag zal starten en daarna moet je de recording starten waardoor jouw antwoord kan worden opgenomen. Het is belangrijk dat jouw antwoord niet alleen bestaat uit "Yes" of "No" of erg korte zinnen. Jouw taalvaardigheid zal worden beoordeeld en niet de inhoud van wat je zegt.

3. Neem deel aan een gesimuleerde ATC communicatie met read-back op basis van de online module van de test. Dit zal ons in staat stellen om jouw Engelse taalvaardigheid te beoordelen. Jouw antwoorden worden opgenomen en later beoordeeld door een Authorized Language Assessor.

Vragen? Mail of bel ons vandaag nog.

Ready for the online LPE test?

VRAAG HET LPE EXAMEN HIER AAN
 
 

LPE GROEPS EXAMEN OP LOCATIE

We starten met een presentatie over de test en daarna kunnen de kandidaten de test meteen doen.

Het resultaat is uiterlijk 3 dagen later beschikbaar.

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN
 
 

LPE PLACEMENT TEST

Wilt u een indicatie over uw huidige niveau van Luchtvaart Engels?

Doe de online placement test.

De LPE placement test is een flexibele test die een indicatie geeft van het niveau van de Engelse taal. De test duurt 20 minuten en vanaf uw pc te volgen. De score van deze test geeft aan of u aanvullende training nodig heeft of dat u reeds op het niveau zit om het LPE examen te doen. De Placement Test kost €50,- en na inschrijving voor het LPE examen krijgt u €25,- retour van dit bedrag.

Voor meer informatie mail naar info@atc-comm.com of bel 06-54911905

 
 

LPE EXAM TIPS

Handige Tips voor het LPE examen:

 1. VOORKOM HET GEBRUIK VAN FIREFOX
  Voorkom het gebruik van Firefox als internet browser. Een aantal examenkandidaten gaf in het verleden aan dat hier problemen mee kunnen ontstaan tijdens de test.
 2. DE WEBCAM
  Controleer of je op een afstand van ca. 50 tot 80 cm van de webcam zit en dat je gezicht goed te zien is. Gebruik een breedband internet verbinding.
 3. ZONNEBRIL
  Draag geen zonnebril, petje of andere hoofdbedekking. Hiermee voorkom je dat de beoordelaar je niet kan identificeren aan de hand van de foto op je paspoort.
 4. DE JUISTE LOCATIE
  Ga in een rustige ruimte zitten waarin zich geen andere personen bevinden. Zet mogelijke apparatuur als radio, mp3, tv en gsm uit. Het is niet toegestaan dat er tijdens de test andere personen aanwezig zijn bij het examen.
 5. DE ANTWOORDEN
  Voorkom erg korte antwoorden als 'ja' en 'nee'. We hebben open vragen opgesteld; beantwoord deze vragen alsof er een ander persoon tegenover je zou zitten. Geef uitgebreide en volledige antwoorden waarbij je zoveel woorden mag gebruiken als je wilt. Hoe meer woorden je gebruikt des te hoger de kwaliteit van het examen.
 6. SAY AGAIN
  Als je een vraag opnieuw wilt beluisteren klik je op de knop 'say again'. Dit zal geen effect op jou beoordeling hebben.
 7. RELAX
  Wees ontspannen en doe net alsof er aan de andere kant van het scherm iemand zit waarmee je aan het praten bent.
 8. HET GAAT NIET OM DE KENNIS
  We beoordelen jou niet op je kennis maar we letten er wel op of je de vragen goed begrijpt. Als je een vraag krijgt waarvan je niet zeker weet of je het antwoord wel weet, beantwoord hem dan gewoon zo goed als mogelijk is. Bijvoorbeeld: Stel je moet het verschil uitleggen tussen Vx en Vy. Dan verwachten we dat je verteld over stijgingswaarden of dat je uitlegt dat je niet meer weet waar dit over ging. Het gaat niet om je kennis! Je word beoordeeld op je engelse taal.
 9. GEBRUIK PEN EN PAPIER
  Je krijgt 10 willekeurige luchtvaart gerelateerde vragen en een gesimuleerde vluchtsituatie van A naar B waarbij je de ATC clearances terug moet lezen. Ongeveer 25 read backs. Sommige daarvan zijn taxi clearances andere alleen maar vermelding van flight level. Het is aan te raden pen en papier bij de hand te hebben om notities te maken wanneer de ATC clearances worden gegeven.
 10. ATC READ BACK
  Maak je niet ongerust als je denkt dat je een te kort of fout antwoord hebt gegeven. We gebruiken alle antwoorden en read backs om een juiste beoordeling van jou niveau te maken. Die ene fout hoeft jou uitslag helemaal niet te beinvloeden.
 11. STANDAARD FRASEOLOGIE
  We raden je aan de laatste informatie over de standaard fraseologie na te lezen. Wellicht heb je nog een RT boek in je bezit. ATC-Comm heeft hier ook informatie over.

Tot slot willen we 1 aspect van de juiste fraseologie benadrukken en dat is het gebruik van het woord "CLEARED"

Om misverstanden te voorkomen gebruik je het woord 'CLEARED' alleen in de volgende situaties:

- bij Take off en Landings Clearance
- bij Approach Clearance
- bij Airway / En-Route Clearance

CLEARED moet dus niet gebruikt worden bij Runway Crossings, Taxi Instructions, Dalen en Stijgen maar alleen in bovengenoemde drie situaties.

 
 

AVIATION LANGUAGE TRAINING

ATC-Communication biedt Aviation English training producten om minstens het vereiste ICAO Level 4 te behalen.

De volgende producten zijn beschikbaar:

 • English placement test (QPT)
 • Aviation English taaltraining voor vliegers
 • LPE preparation course

Vaststellen van training behoefte.

De 1e fase van Aviation English training voor vliegers is het vaststellen van een mogelijke trainingsbehoefte of in andere woorden een toetsing van het huidige niveau van de kandidaat. Hiervoor gebruiken wij de English Placement test die internet based is 15-20 minuten duurt.

Na afloop van deze Placement test kan het zijn dat de kandidaat te horen krijgt dat zijn niveau voldoende is, of dat aanvullende taaltraining of een preparation course nodig is.

 
 

LPE ONLINE VOORBEREIDINGS CURSUS

Op zoek naar een inhoudelijke voorbereiding op het Language Proficiency Exam (LPE)?

Speciaal hiervoor heeft ATC-Communication de online preparation course ontwikkeld.

Tijdens deze cursus wordt ingezoomd op de inhoud van het LPE. De volgende onderdelen worden behandeld;

 • Uitleg over het inloggen
 • Het beschrijven van de afbeeldingen
 • Het beantwoorden van de algemene vragen
 • Het beantwoorden van de vragen uit het ATC scenario

De cursus duurt 90 minuten en na afloop heb je de ideale voorbereiding op het LPE en ben je in staat om een zo hoog mogelijke score te behalen.

De kosten van de cursus bedragen €100,- en is vrijgesteld van BTW.

Meet weten? bel of mail;
06-54911905
info@atc-comm.nl

 

LPE EXAM GROUP

privacy verklaring - algemene voorwaarden

ASK FOR A FREE DEMO

RT
LPE

ASK FOR A FREE DEMO

RT
LPE

Neem contact op via WhatsApp

 1. Download ons digitale visitekaartje
 2. Sla deze op als contactpersoon
 3. Stuur ons een whatsApp bericht
Download